spännande helg!

Ja, den här helgen har varit lite spännande, inte på det sättet att något roligt ska hända, utan att jag blekte upp mitt hår som tusan.

Som jag sa i mitt förra inlägg så har jag varit svarthårig i 1½år, men jag kände nu att jag behövde något nytt. Därför tänkte jag att jag skulle försöka bleka upp det för att sedan kunna färga det ljusbrunt med möjligheter till ljusa slingor senare.

Sagt och gjort, jag köpte på mig avfärgning, Garnier Nutrisse's Blondering/avfärgning, två förpackningar av den allra ljusaste och två förpackningar av den näst ljusaste. Köpte även två förpackningar med hårfärg i den nyansen jag ville ha, Golden Pralin som pernilla wahlgren körde med :P

Anledningen till att jag köpte två av allt är att mitt hår är sjukt tjockt, så nu när jag har kort hår krävs det två förpackningar, men annars när jag har längre så krävs det nästan tre.

Det jag märkte först var att Avfärgningen hade mycket större flaskor än vad deras vanliga hårfärger brukar ha. Perfekt för mig, så jag använde endast en förpackning varje gång jag blekte.

Första blekningen gav inte så jättemycket, jag blev lite mörkbrun i håret, men fortfarande nästan svart. Endast min utväxt som blev "härligt" platinablond. Mörkbrun tänkte jag inte nöja mig med, så jag körde på direkt efteråt med ytterligare en till blekning, båda dessa blekningar gjordes med den starkaste/ljusaste. När andra omgången var avslutad och mitt hår var torkat så såg jag ut som en mörk morot i håret. Knallröd med partier av mörkt brun, ljus morot och platinablondin. Jag såg helt förjävlig ut helt enkelt.

Men skam den som ger sig, dagen efter satte jag igång igen kl halv nio på morgonen! Körde på med ytterligare en blekning, denna gång den näst ljusaste L1 tror jag den hette och den ljusaste var nog L1+...
Efter den här gången så började det blir ljusare, äääntligen tänkte jag! Dock så hade jag fortfarande ganska mörka partier i håret.

Eftersom jag fortfarande hade en blekning kvar hemma så tänkte jag att jag kör med denna också. Sagt och gjort, efter förra blekningen så blåste jag håret torrt och satte sedan igång igen. Fokuserade mer på de fläckar som var mörkast och fortsatte sedan. Jag undvek utväxten på alla blekningar utom den första, eftersom den första redan gav mig ett platinablont resultat.

Jag kom ut ur duschen och såg mig själv i spegeln... OHO! Jag var en sådan knallorange morot som det bara går att tänka sig! Med såklart platinablonda inslag. Men jag tänkte att hårfärgen som jag hade köpt kanske ordnar till detta... Jag blåste håret torrt ännu en gång och satte igång med Golden Pralin. Trodde först att den skulle bli för mörk, såg bilden på Pernilla och där var den perfekt i nyansen, och sedan när jag kollade på de här små "resultat-rutorna" så såg den riktigt mörkbrun ut. Då tänkte jag att jag ändå inte kunde gå runt och se ut som jag gjorde nu och det kunde ju inte bli svart igen av färgen så jag körde på. Färgen blev väldigt mörk och jag blev lite smått orolig, men efter 35 minuter så gick jag in i duschen och sköljde ur, kom ur duschen, blåste håret och såg att jag FORTFARANDE var röd i huvudet!!! waaaeeeww!

Hjälp var min första tanke! Men samtidigt så såg det ganska jämnt ut, lite ojämnt är det som att man har lite slingor i håret, några mörkare och några ljusare slingor, så det fungerar ändå. Eftersom jag skulle iväg och käka Tacos med lite vänner så satte jag igång med att styla det som jag brukar, platta det och sedan välja snedlugg eller hellugg. Jag var fortfarande rödtott.... Men jag var ju osminkad och då känner jag mig aldrig särskilt snygg, så jag sminkade mig och grejade. Då såg jag.... att detta var ju faktiskt helt okej! Jag är en liten rödtott helt plötsligt, men på något sätt tror jag att det fungerar ändå. Dessutom är det lätt att ändra senare, vill jag så kan jag bli mörkare och vill jag så kan jag gå ljusare. Skitbra!

Så... vill ni se resultatet?

Ni får en Before och After bild så ni får se skillnaden :D

 

Kommentarer
Postat av: Moonzanna

du blev otroligt fin i håret !

släckte du ner i lördags under earth hour ? ;)

2009-03-29 @ 16:30:12
URL: http://moonzanna.blogg.se/
Postat av: Moonzanna

gud va bra ;) sysslar du med naglar i jobbet och sånt el ? jag är så sugen på att fixa med mina naglar, men det finns ingen bra här i karlstad som jag har hittat =/ det är så otroligt snyggt med olika designer på naglarna

2009-03-29 @ 16:58:15
URL: http://moonzanna.blogg.se/
Postat av: [Make-Up Your Mind]

Vad snyggt det blev :) Men jag blev rejält avskräckt från att färga håret svart, något jag funderat på ett tag ^^

2009-03-29 @ 17:18:45
URL: http://mym.blogg.se/
Postat av: Linda

Grymt snyggt! Det färgen passar du i!

2009-03-29 @ 17:49:14
Postat av: Alexlyndra

Det blev jätte fint!

2009-03-29 @ 18:19:02
URL: http://alexlyndra.blogg.se/
Postat av: Michaela

Det blev ju jättesnyggt!

2009-03-29 @ 18:29:43
Postat av: B-B

AHH!! Grymt snyggt :) Slet en del på håret va?

2009-03-29 @ 18:38:00
URL: http://beautybaby.blogg.se/
Postat av: [Make-Up Your Mind]

Tack för dina fina kommentarer, vad glad jag blev :D Jag har haft din blogg på Bloglovin ett tag, men jag är verkligen usel på att kommentera andras bloggar.

2009-03-29 @ 18:55:55
URL: http://mym.blogg.se/
Postat av: B-B

sv. Åh! Vilken tur! Mitt tunna hår hade nog gått av tror jag.. :) Vad använder du för produkter efter avfärgningen?

2009-03-29 @ 18:59:46
URL: http://beautybaby.blogg.se/
Postat av: Elin

Skitsnyggt ditt hår blev!!!:D

2009-03-29 @ 21:50:05
URL: http://noubaelin.blogg.se/
Postat av: Mia

skitsnygg ju

2009-03-29 @ 22:00:50
Postat av: CrimsonAnna

Det blev snyggt:D

2009-03-30 @ 01:37:11
URL: http://metalanna.blogspot.com
Postat av: Inthemake

Det är ju superfin färg nu!

2009-03-30 @ 09:57:30
URL: http://inthemake.se
Postat av: MonK

Det blev ju jättebra fast du inte blev blond! =) Supersnyggt!

2009-03-30 @ 11:07:07
URL: http://metall.blogg.se/
Postat av: Linn

Damn! Jättefint, verkligen. Färgen passar dig =)

2009-03-30 @ 17:56:03
URL: http://panacea@blogg.se
Postat av: Karin

Grattis...DU är en riktig turmänniska...

2009-03-30 @ 18:07:38
URL: http://lightelegance.blogg.se/
Postat av: Anna

Jag tycker det blev skitsnyggt! Jag har också blonderat och hållt på det senaste fast jag vågade inte ta allt på samma gång. Skrev faktiskt ett inlägg om det igår. Jag kollade på den förpackningen med Pernilla men valde tillslut en annan färg. Varm brun tror jag den hette. Jag är nöjd och det tycker jag att du också ska vara. :) Trevlig blogg dessutom. :)

2009-03-31 @ 19:43:37
URL: http://alterica.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0