Neon Mosaik Tutorial

Godmorgon! Det är måndag, en ny vecka och dags att ta tag i livet igen efter helgen. Fast... jag behöver ju inte göra det förrän nästa tisdag, för imorn är det Tunisien som gäller! Ska bli sååå underbart!

Anyhow, jag lovade er en tutorial på naglarna jag visade igår kväll, så här kommer den, hope you like it.


Temaveckan är sluut!

Japps, så var då temaveckan till ända. Det var himla roligt att jobba mot ett mål sådär och jag hoppas ni tyckte det var lite roligt att få se iallafall. Om det blir en nästa gång hoppas jag att ni blir fler som hänger på och visar era nagelkreationer.

Stort tack till Sara som ville genomföra detta med mig, och ett lika stort tack till Anna som gick fullt ut och var med varje dag i temaveckan. Starkt jobbat!

Tyvärr medför ju temaveckans slut även att jag tar ett halvt farväl. Det här året ska bli, som jag sa för några veckor sen, mitt år, där jag tar hand om mig själv, pluggar arslet av mig och försöker nå mina stjärnor. Men sedan jag berättade detta för er så har jag hunnit tänka lite, och jag kommer antagligen inte lägga ner helt och hållet, bloggen kommer ligga uppe, precis som förut, däremot kanske jag inte uppdaterar så ofta. Det kommer när det kommer. För det är ju faktiskt det här jag älskar, att pyssla med naglar och inspirera er andra runt om i Sverige.

Så.... jag vill avrunda det här inlägget med en ny design jag gjorde häromdagen, en design som jag blev grymt nöjd med och som jag kommer göra många fler gånger. Jättesnygg blev den i verkligheten, precis så uppseendeväckande som jag vill ha det. Tutorial kommer upp under morgondagen.


Dagens djur: Fågel

Lite sent idag också, har jobbat från 12 till nu och innan var jag iväg och köpte en ny dator (min håller på att dö).

Fågeln som vi hade valt till idag är lite speciell och eftersom det är sista dagen på vår temavecka så tänkte jag att vi kör lite wild and crazy. Tyvärr blev det inte så wild, för det ville inte riktigt bli som jag hade tänkt mig.

Fågelns kännetecken återfinns i den blålila grundfärgen, sen dess huvudspret hittar vi på ringfingernageln som lite borsthår som är fastlimmat. Ingen design som man vill använda i vardagen, men kanske kul att göra för sig själv hemma.

Det var meningen att det skulle bli ännu mer over the top och att borsthåret skulle bli lite snyggare (blev ju ascoolt i mitt huvud ;))



Hahha, nu när jag ser bilderna så inser jag ännu mer hur misslyckat det blev! Meeen, alltid kul med lite annorlunda material iallafall, dessutom måste ni ju även få se mina fula misslyckanden :P

Har du också gjort fågelnaglar? Lägg upp foto på din blogg och kommentera här och/eller hos Sara så får du en länkning

Anna visar oss idag sin sista temadagsmanikyr. Idag är de gröna med orangea spret på naglarna. Riktigt coolt så gå in och kolla.

Sara gör otroligt snygga naglar med olika blå nyanser och de karaktäristiska huvudspreten återfinns på ringfingret.


Dagens djur: Delfin

Idag är det delfinens dag, även denna hade jag extremt svårt att komma på design till, så jag gjorde likadant här och seglade runt på nätet efter lite tips. Hittade en bild på google som jag apade efter. Resultat blev väl lite sisådär, men så går det när klockan är 23 och man egentligen borde ligga och sova ;)



Grunden är ett vitt lack och sedan har jag lagt ett blåskimrande skirt lack över (men syns tyvärr inte på bilden, var svårfångat). Sen blev det några delfiner, lite bubblor och vågor. Målat har jag gjort med akrylfärger.

Har du också gjort delfinnaglar? Kommentera här och/eller hos Sara så får du en länk här under.

Anna är flitig och hänger på, idag har hon avbildat delfiner riktigt snyggt och sen arbetat med strukturer på resterande naglar. In och kolla på hennes resultat!

Dagens djur: Orm

Godmorgon! Ännu en ny dag är kommen och jag blev väckt av älsklings kollega imorse som ringde och väckte oss. Härligt...


Idag är det ormens dag i temaveckan. Den här hade jag problem med, jag hade inte en aning om vad jag skulle göra, inte vilka färger jag skulle använda eller vilken teknik. Så jag satt och letade runt på google och youtube efter lite hjälp, på youtube hittade jag en tjej som heter 3Tanja3 som är enormt duktig på nailart. Hon hade gjort en tutorial med ormskinn som var lite häftig så jag använde mig av den designen. Hoppas ni tycker om min version.




Har dock inte hunnit lägga på topplack på detta kort, men alla ojämnheter jämnar ut sig då.


Har du också gjort ormnaglar? Lägg ut foto på din blogg och kommentera här och/eller hos Sara, så får du en länk här under.

Anna visar oss idag riktigt snygg färg på ormnaglarna, det är nämligen mitt favoritlack ChinaGlaze Agent Lavender som pryder hennes naglar. Love it!

Dagens djur: Giraff

Det blir en sen visning av dagens temadjur idag, detta på grund av en helvelutisk morgon! Vaknade en halvtimme försent, hade nu en halvtimme på att göra mig klar och stå utanför dörren. Några minuter innan jag ska gå slänger jag i mig frukosten, sjääälvklart så spiller jag ALL mjölk över mig. Inser snabbt att jag inte kommer hinna med bussen, ropar till älskling att han får skjutsa mig, det kunde han, som tur var. När vi väl är beredda att åka så ser jag att jag hinner nog med bussen och han får skjutsa upp mig till nästa busshållplats bara istället för ända till Borlänge. Lucky me! ;)

Meeen, det var inte det vi skulle prata om nu. Jag ska ju presentera dagens naglar! Idag är det nämligen Giraffens dag och detta har jag hyllat med vanligt giraffmönster utan några krusiduller eller glitter. Vi kör plain idag helt enkelt!

Tyvärr verkar inte min kamera vilja samarbeta med mig, så bildkvaliteten är kanske inte den bästa, men ni ser väl hur det ser ut ändå?



Har du också gjort giraffnaglar? Lägg ut en bild på din blogg och kommentera sedan här och/eller hos Sara så får du en länk!

Dagens länkningar:

Anna är även idag med på temat, verkligen jätteroligt! Idag blev hon inte lika nöjd, men jag tyckte det blev riktigt snygga naglar ändå, jag skulle inte tacka nej till den designen iallafall!

Tunisien här kommer vi!

Nu äntligen ligger dagens länklista uppe, kom upp lite sent pga att jag och älsklingen har suttit i några timmar och försökt bestämma oss för vart vi ska resa. Många turer fram och tillbaka blev det innan vi kunde bestämma oss.

Vi hade att välja på Cypern, Mallorca, Kreta, Tunisien eller Gran Canaria. Tyvärr kände vi båda att de flesta ställen hade vi redan sett, men ingen av oss hade varit i Tunisien, så efter lite rundkikning på de olika hotellen så fann vi vårat resemål.

Så på tisdag, dagen innan min födelsedag, åker jag och älskling mot Tunisien, Djerba ön och hotell Abir. Det ska verkligen bli så helt sjukt underbart, det är t.o.m så att det blir vår första riktiga utlandsresa tillsammans!

   
Bilder från apollo.se

Åhååå, snart dags att packa resväskan med andra ord.

Är det någon av er som har varit i Tunisien? Något tips isåfall om vad man ska se, shoppa och göra där?
Det som är solklart är att vi tar med oss en riktig vattenpipa hem, åh så underbart.


IIIIIIHHHHHH ska bli så roligt! (märks det att jag är lite uppspelt tro?!)


Dagens djur: Sorgmantelsfjäril

Godmorgon (eller goddag/gokväll för er som läser senare),
igår kväll blev uppdateringen av föregående inlägg klar med några länkar till andra som hade gjort zebranaglar. Ursnyggt så säg?!

Idag är en ny dag och ett nytt djur, nämligen en Sorgmantelsfjäril. Jag tyckte den här fjärilen hade en så vacker teckning, så jag blev lite kär i den och ville ha med den i temat.

Den här manikyren blev ingen direkt fjärilsmanikyr, utan blev mer inspirerad av färgerna och mönstret på fjärilen. Det blev en mycket enkel och lättburen design.





Har du också gjort en fjärilsmanikyr? Lägg upp bild i din blogg och kommentera här (och/eller hos Sara) så får du din länk här under.


Dagens länkar:

Anna hänger på temat även idag! Denna dag har hon även tänkt precis som mig, hur roligt är inte det? Gå in och kika på hennes version (som skiljer sig lite från min i tekniken)


Dagens djur: Zebra

Så var det då dags för zebran att komma fram och leka på våra naglar. Zebran är en ganska vanlig nageldesign, precis som leoparden. Därför ville jag även tvista till denna manikyr lite.

Först hade jag tänk mig med ena halvan med svart bakgrund och vita ränder och andra halvan vit bakgrund och svarta ränder. Men när jag gjorde detta så insåg jag att det blev ju ingen skillnad! Randen mellan grundfärgerna märktes inte av och allt flöt ihop, idiot tänkte jag!

Så istället blev det såhär:



Referensbilden ser ut såhär:




Vill du vara med på temat? Lägg upp bild på manikyren i din blogg, skicka en kommentar till mig och/eller Sara så får du en länk här under.

Dagens deltagare:

Anna bjuder återigen på en riktigt snygg manikyr, idag visar hon både tiger och zebra faktiskt!

Nilla har gjort en klassisk variant med en glittertwist. Svart och vitt precis som det ska vara (med lite snyggt silverglitter också såklart)

Besöksrekord igår!

Vilken överraskning jag fick nu på morgonen, var in och kikade på statistiken och där ser jag att jag fick besöksrekord igår! Sjukt roligt och tack så mycket för att ni läser :D

Ska iväg till gymmet om ett litet tag, men tänkte att jag skulle hinna få upp dagens djur innan.

Dagens djur är Zebra så har vill du vara med på temat idag så visar du bara upp dina zebranaglar i din blogg och kommenterar sedan här och du får din länk i nästa inlägg.


Ses snart!

Hemma igen

Oh, första skoldagen var det för mig idag. Skitdryg tid att ha lektion på och fullkomligt onödigt att gå på. 15-17 skulle föreläsningen pågå, men kl 16 hade vi gått igenom hela kapitlet som skulle gås igenom, och allt det materialt hade vi redan genom hans anteckningar han hade lagt ut innan. Så.... onödig dag, men ändå kul att komma igång. Mikroekonomi kan nog bli bra ändå, får se hur Verksamhetsstyrningen blir imorgon.


Förresten så är länklistan upplagd nu till leopardtemat! Gå in och kika på de två snygga bidragen som har kommit in.

Har du också gjort leopardnaglar till idag? Skicka en kommentar med länken till inlägget så kommer även du med i länklistan!

Dagens tema: Leopard

Tjohoo! Då var det äntligen måndag den 24e augusti, första dagen för min och Saras temavecka. Det här ska bli sååå spännande och jag kan nog inte säga det för många gånger.

När jag tänkte leopard så tänkte jag att detta är en väldigt vanlig design, som jag också redan har gjort en tutorial på. Så med detta i åtanke så ville jag uppdatera leoparddesignen, till något lite annorlunda.

Jag testade då en ny teknik, svamptekniken (som jag nu har redan visat i Tropical Pink), för att göra en lite fadead effekt, typ som att man börjar bli en leopard, och det har än så länge bara växt upp halvvägs på naglarna.

Så, here goes (ursäkta den suddiga bilden, jag hade inte fått någon bättre tyvärr)



Såklart kommer det en tutorial så småningom, har bara inte haft tid att göra en ännu.

Så vill du vara med på det här temat? Måla naglarna leopardinspirerat, fota, lägg upp på din blogg och skicka sedan en kommentar till oss. Då hamnar du och ditt inlägg här under i mitt inlägg. Jag ser fram mot att se ditt resultat!

Då har det hunnit trilla in åtminstone ett bidrag!

Anna har gjort ett par ursnygga naglar, även denna leopard har fått en tvist, nämligen en nagel som rivits upp av leopardens klor. Urhäftigt, måste ses!

Fizz Ivy får även en plats här, det är iofs en gammal manikyr, men hur snygg är den inte?! Leopardfrench på knallrosa
grund





 

Du hänger väl på?

Imorn börjar som sagt temaveckan här på Naildesign och hos Sara, och visst ska det väl bli spännande? Jag ser då verkligen fram emot att se Saras naglar och såklart er allas designer! För visst hänger du väl på? Åtminstone några dagar?

Ska samtidigt passa på att lugna er mina underbara läsare som verkade bli lite halvt förtvivlade när jag sa att jag lägger ner, jag kommer INTE ta bort bloggen helt och hållet. Självklart så kommer den ligga kvar, på precis samma plats, med alla designer jag hittills gjort och publicerat. Så ingen fara med det.

Och för dig som vill vara först med det senaste (om det blir nya tutorials framöver) så finns jag även på youtube (det är därför det alltid är engelsk överssättning i bildspelen, amerikanerna blev som galna när de inte förstod vad jag skrev), och där kan du prenumerera på mina tutorials. Mitt användarnamn där är tesoja, så sök på det och sen ska det finnas någon knapp där det står prenumerera.

Sååå... until tomorrow, ha det gött!

Temavecka v.35

Sådär! Då var Sara hemma igen och vi har bestämt ordningen på djuren.

     
         Måndag 24/8                Tisdag 25/8                       Onsdag 26/8                       Torsdag 27/8
           Leopard                               Zebra                          Fjäril sorgmantel                    Giraff


   
          Fredag 28/8                     Lördag 29/8                 Söndag 30/8
               Orm                                  Delfin                    Konstig art av fågel


Vi har tänkt som så att, varje dag kommer vi publicera vår version av den aktuella bilden/djuret. Och i och med att vi publicerar detta nu, så hoppas vi på att även ni vill vara med på denna temavecka. Tolka bilderna och djuren som ni vill, använd färgerna eller delar av djuret, bara det kan sammankopplas med djuret/bilden på något sätt.
 
Tanken är som följande:
Ta kort på ditt resultat och lägg ut på din blogg den aktuella dagen för din djurinspirerade design. Självklart får du även länka oss, antingen mig eller Sara eller varför inte båda två. På det sättet hittar ju fler till den här roliga temaveckan och du får fler designer att kolla på. För när du har lagt ut foto på din blogg så skickar du en kommentar till oss och med det får du en länk i vår dagens design.

Både jag och Sara kommer ha egna inlägg i vår egen blogg, med varsin design. Så kommenterar du till oss båda så får du självklart en länk hos oss båda.

Hoppas du blev inspirerad av detta och att vi får se roliga och kreativa designer.

24 augusti är ett nytt kapitel...

Jag kommer tyvärr efter temaveckans slut att fokusera på mitt eget liv mer, och att lägga bloggen där den hör hemma, i hjärnans hobbyfack.

Självklart är jag så grymt ledsen över detta, det tar emot att säga det, men samtidigt så lättande. Min strävan efter att ge, alla er vanliga tjejer där ute, en stor inspirationsplats för era naglar, fyllt med enkla och lättföljda anvisningar till snygga designer. Nu har jag kommit en lång bit, jag har älskat varje minut. Men tyvärr har det tagit upp för mycket av min tankeverksamhet, för jag är trots allt en tjej som alltid vill nå toppen med allt jag gör, även med denna blogg och inspirationsplats.

Det är nämligen så att den 24 augusti inleds ett nytt kapitel i mitt liv, det är då jag börjar andra året på ekonomprogrammet i Borlänge, där jag snart, efter de två första kurserna, hoppar av. Den 19 oktober börjar jag läsa in Matte D och den 24 oktober ska det skrivas ett högskoleprov som jag måste nå toppresultat på.

Därför att hösten 2010 ska bli min höst, där jakten på stjärnorna påbörjas. Jakten startar på Handelshögskolan i Stockholm, där det är 20,0 i betyg, eller 1,9 på högskoleprovet, för att komma in.

Så den 24 augusti 2009 börjar mitt år som är fyllt av studerande och arbete, allt för att nå mina drömmars mål.

Den här bloggen, har varit ända sedan starten i januari 2009, mitt lilla skötebarn, min andra älskling och en fantastisk självförtroendeboost. Jag kan i dagens läge inte säga om jag kommer lägga ner helt, om jag tar en paus eller om jag kommer fortsätta lägga upp tutorials lite då och då, det är något som tiden får utvisa.


Jag vill tacka alla er, mina underbara läsare och inspiratörer, för alla era söta kommentarer, era önskemål och all den stöttning. Framförallt, tack för att ni har läst min blogg, att ni har tagit den till er som den inspirationskälla jag hoppades att den skulle vara. Utan er... vore den här bloggen ingenting, den hade inte kommit hit den är.

Tack så mycket!

Men glöm inte att vi fortfarande har vår temavecka att längta efter, jag är taggad och jag hoppas även du är det, även efter denna lilla bomb.

Kramar till er alla!