Sex härliga Rodeo Diva!

Nyss hemkommen från träning och möts av massor av kommentarer! Många som vill vara med och tävla, helt sjukt roligt!!!

Dock måste jag poängtera en sak som jag märker att många missar; att svara på frågan jag har ställt.
VIKTIGT! Utan svar INGEN lott VIKTIGT!


Mina nya lack som kom idag är helt fab! Längtar tills jag får swatcha dem, tyvärr kan jag inte göra det idag, ska på 50årsfest imorgon som är fancy värre, så mina festnaglar gjorde jag redan igår och jag kan inte förstöra dem nu innan festen.

Så lite swatches får ni se under söndagen, då jag förmodligen ligger hemma och är smått bakfull om jag känner mig själv rätt...

Paket

Wei! Mitt paket har kommit från h2t! Sitter på bussen till jobbet nu och kan inte mer än längta till jag får komma hem och öppna mitt paket med halva rodeo diva kollektionen från chinaG:)

Champagne och nvey eco



När jag och älskling var på stan i tisdags så blev det lite väldigt nödvändig ögonskuggsshopping åt mig. Behövde nämligen en varmare version av MUS m/s Muffin (som förövrigt är min absoluta basfavorit). Så den nya varma basskuggan till mig blev MUS m/s Champagne som drar lite mer mot det gula hållet. Får se om även detta blir en favorit i min sminklåda.



Idag när jag gick hem från jobbet så slängde jag en snabb blick in mot vår ekologiska modebutik "Did u give the world som love today?" och när jag går förbi så ser jag att de har 20% på deras nvey eco-sortiment. Perfekt för mig som har tänkt att inhandla deras concealer ett bra tag, men aldrig fått pengar över till att göra det. Men nu gjorde jag slag i saken, med rabatten så betalade jag endast 188 kr för concealern som annars kostar 235 kr. Har hört så mycket bra om den så jag hoppas att den är så bra som jag förväntar mig.


Tävling om nailartpennor!



Nu kör vi igång igen med en ny tävling, denna gång kan du vinna dessa sex nailartpennor. De har både en spets som man kan trycka ut lack i och en smalare pensel. Det sitter även en smal nål under de flesta av dem så att man kan rengöra spetsen som annars kan  klogga igen.

För att vinna dessa så vill jag att du:

 - Svarar på frågan : Vilken månad och år startades Naildesign? (ledtråd: när skrevs första inlägget?)

 - Börjar prenumerera på bloggen genom bloglovin (klicka på knappen till höger i menyn, den med naglar som det står bloglove på)

 - Berättar om tävlingen och länkar i din blogg, använd gärna bilden. Har du ingen blogg går det bra ändå, men berätta gärna för dina vänner om tävlingen (ju fler som är med desto bättre priser blir det framöver, så det gynnar alla att berätta för så många som möjligt)

 - Kommenterar i detta inlägg med svaret på frågan, och bifogar länk till tävlingsinlägget på din blogg och mail



Alla med rätt svar kommer få en varsin lott till dragningen som kommer utföras av min sambo, den 16 augusti 2009 efter kl 12.00. Resultatet kan ej överklagas. Priserna är bekostade av mig själv och är ej sponsrade av någon.


Massor med lycka till!

Två år av ren kärlek

Godmorgon!

Igår var en mycket speciell dag, dagen då det var två år sedan jag och min älskling sa att vi var ihop på riktigt, två år sedan vi insåg att det var vi som hörde ihop, som skulle leva ihop och bli vi.

Så gårdagen spenderade vi ihop, vi gick på stan och käkade lunch, shoppade lite, sen blev det att åka och handla för en mysig middag, vi hade tänkt oss musslor i vin, dock hade de inte musslor, så vi gjorde kräftstjärtssallad istället. Det fungerade bra det med.

Ibland är livet bra underbart när man har någon att dela det med.

Återkommer ikväll med nya tävlingen, jag hoppas på succé ;)

Orientaliska gardiner(?!)



Haha, dessa är mina naglar som jag har döpt till "Orientaliska gardiner"! Lite konstigt jag vet, men jag hämtade inspirationen från mammas färgpalett (orientaliskt) som hon har hemma i huset och hennes gardiner som är rödlila med snirklar på. Jag vet inte riktigt om jag blev nöjd med dessa, fick lite problem med min nailartpen som gjorde det för tjockt ibland. Därför blir det heller ingen riktig tutorial till dem. I och för sig så behövs det inte heller, det är bara att gå lös med en vit färg/lack och en smal pensel och snirkla sig runt på naglarna.

Det rödlila lacket som jag har använt är IsaDoras Plum som blev lite hypat bland oss beautybloggare efter att Sminkan hade hittat det och insåg dess vackra skönhet. För det är faktiskt ett ganska perfekt lack, jättesnygg färg och skimret i det är ännu snyggare. Lättmålat är det också!


Förresten så funderar jag på att lotta ut några av mina nailartpens som jag inte har använt (har 28 st som jag vann på tradera förut, såklart hinner jag inte använda alla dessa). Skulle det vara något av intresse att vinna isf?

i.d startkit

 

I fredags kom mina efterlängtade presentkort från Gratisbio som jag hade beställt, 400 kr på Kicks. Pengar som jag tänkte lägga som delbetalning för ett startkit med i.d-smink. Jag har tänkt ett tag att jag skulle försöka börjar med mineralsmink istället. Sedan jag slutade med mina p-piller (hormonerna i dem gör min kropp konstig) så har finnar brutit ut som de aldrig tidigare har gjort. Därför skulle renare sminkrutiner kanske kunna hjälpa mig har jag tänkt. Är ju åtminstone värt att testa.

Så i fredags blev startkitet från i.d Bare Escentuals, mitt. Jag hade höga förväntningar på detta smink, och när jag väl började använda det så blev jag lite smått besviken faktiskt. DVDn som medföljde hade jag kollat igenom och lärt mig hur jag skulle använda produkterna och borstarna jag fått med. Eftersom min hy numera inte är så jättefin så kräver jag ganska bra täckning, och det skulle jag uppnå med "full coverage kabuki". Men tyvärr tycker jag inte att den alls blir särskilt täckande. Jag ser fortfarande lätt fläckig ut från mina utbrott.

Så för att försöka täcka mina skavanker så gör jag som de sa i DVDn, att använda concealerborsten (kommer inte ihåg vad den heter, men det är den lilla smala på bilden) och det ljusa foundationpudret. Försöker täcka de mörka ringarna och mina utbrott, men nej, det ger inte alls det concealerresultatet jag söker.

Nästa gång försökte jag med min vanliga concealer från MUS under foundationen, vilket gav ett mycket bättre resultat, concealerborsten och pudret används istället för att bättra på concealern igen efter applicering av foundation.

Annars så tycker jag faktiskt om detta paketet, två foundations i två olika nyanser medföljer och för mig fungerar det perfekt att blanda de två för att få ihop en perfekt färg för mig. Sedan är jag förälskad i All over Face färgen i Warmth, som är ett slags solpuder kan man säga. Man sveper det över kinderna och över näsan och vips så ser man fräsch och frisk ut. Den känns som det underverket jag har sökt efter.

Mineral Veil har jag inte riktigt förstått mig på ännu, men jag sveper det över hela ansiktet och koncentrerar mig sedan på T-zonen för att förhindra blänk.

Jag hoppas verkligen att detta paket ska hjälpa mig få ordning på min ny igen. Håller tummarna för mig själv.

Kanske man blir med på tv?!

Ohoo, igår var det jobb för hela slanten, vi var jättemånga kassörer på ganska lite kunder, så jag gick och frågade om jag kunde göra något annat. Jajamän, det fanns grejer att göra, det var bara att börja fronta alla våra varor i hela stormarknaden. Anledningen? Jo siddu, idag någon gång kommer nya "ensamma mamman som söker" och ska handla hos oss medans hon blir filmad.

Självklart måste vi ju ha en spotless butik då!  Har inte en aning om när hon kommer, men jag antar att det måste bli på dan när det inte är så mycket folk där. Jag börjar dock inte förrän 17.30 så det blir nog inte att träffa någon ensam mamma under mitt pass, men lite kan man väl få hoppas? Skulle vara så häftigt att få se hur det fungerar på en tv-inspelning.

Förresten kom jag på en till sak med tv-inspelning! Om två veckor ca måste ni kolla på Ernsts program (vad nu det heter). Han har varit ute vid min stuga och byggt en bastuflotte (inte åt oss, men åt en annan i byn). Tänk vad spännande att nu får ni se både var jag jobbar och vart min sommarstuga ligger.

Nu ska jag iväg till Vägledningscentrum och försöka få svar på mina frågor. Ses senare!

Kiss and makeup

 

Dags att komma ikapp och visa er det som har hänt de senaste dagarna då jag inte har uppdaterat. Först ut är sminkningen från i fredags (tror jag det var). Det var en av de första dagarna på länge som jag faktiskt hade riktig lust för att sminka mig, det blir lite att man inte orkar hålla på nu när det är sommar, oftast så rinner ändå sminkningen ut under de varma dagarna.

Här är det från inre ögonvrån och ut (allt från MUS):

C/s Gravity
M/s Honey Pie
M/s Ruby

Använde även M/s Muffin som highlighter och basskugga, hade egentligen velat använda en mer varm skugga, men har ännu ingen sådan, så muffin fick duga.

Färgerna blev så härliga tyckte jag, lite citron och apelsinkänsla över det hela, eller kanske mer blodgrape...

Nu blir det till att hoppa i säng, trötter är jag och lilla jag behöver sova. See ya tomorrow!

Alldeles för mycket tankar...

Hej alla sötnosar!
Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för bloggtorkan som varit här i några dagar nu (bara 2 dagar eller så, men ändå...).

Efter att jag släppte bomben för min sambo att jag ville försöka komma in på Handelshögskolan och kanske flytta till storstaden, så har jag haft ganska mycket i mitt huvud, hur jag ska göra för att komma in, om jag måste hoppa av utbildningen som jag går på nu, hur jag då ska hitta ett jobb, för något måste jag få pengar från. Sen har jag även spenderat mycket tid för att hitta något ställe eller sätt att läsa in Matte D. Ska gå till Vägledningscentrum på måndag för att försöka få svar på mina frågor, de hade stängt förra veckan pga av semester (lämpligt nog.... suck).

Men misströsta inte, jag har en hel del nytt som ska visas upp och lite testade nagellack som ska visas, bland annat mitt nya OPI matte (som ni alla säkerligen vet så är det  det rosa lacket som är på tapeten alltså), fick det nämligen i min ägo i fredags, me likey!

Nu blir det jobb i några timmar och ikväll ska jag göra iordning lite bilder och inlägg.

Tack för att ni läser min blogg och för alla era kommentarer, det är det som gör det så fantastiskt roligt att fortsätta!


ChinaGlaze Second Hand Silk

 


   





Ytterligare ett rosa lack har funnit sitt hem hos mig, och denna gång är det detta rosa Second Hand Silk från China Glaze som har fått komma ut och visa upp sig.

Second Hand Silk är ett gammalrosa, dammigt crémelack. Crémelack är något som ligger mig varmt om hjärtat när det gäller användning till designer, just för att det då inte finns något skimmer som kan störa i det man målar. Det blir som en färgad målarduk.

   

På alla bilder är det tre lager lack, och det tycker jag räcker för att få lacket att täcka helt. Andra lagret täcker rätt bra det med, men jag upplevde att det blev ojämnt i appliceringen vid två lager så därför använde jag ett till, men får man till en snygg applicering så kommer det nog räcka med två lager.



Själva appliceringen var lite av en mardröm med detta lack. Det var ganska tjockt och det verkar som att jag har fått något smuts i det för på vissa bilder kan man se små prickar på långfingernageln. Smuts är såklart inte lackets fel, men jag förstår inte hur jag har fått smuts i det efter att jag endast har använt det en gång innan denna gång. Som jag nämnde med det andra lagret, är lacket svårt att applicera jämnt, det hinner bli kladdigt på nageln innan jag har lacket klart lagret, och det tycker jag inte särskilt mycket om, jag vill åtminstone kunna jämna ut det jag har lackat litegrann.

   

Annars gillar jag färgen, det är en bra basfärg att använda till designer och den fungerar antagligen bra även för sig själv eftersom den är subtil och lätt att bära. För min hudton fungerar den bra och jag kan nog tänka mig att använda den igen, men då främst till designer då själva appliceringen av lack inte syns under mönstren.

Svarta kontraster tutorial

Haha nu börjar det bli mycket matt lack här, men det är ju faktiskt höstens trend, så jag måste ju göra en enkel och snygg design som man kan använda på dessa matta lack. Jag själv tycker att detta är så sjukt häftigt att man kan göra sådana här kontraster. Så för er som inte känner er så duktiga på nageldesigner ännu, detta är en tutorial för er!


ChinaGlaze Pink Voltage

 
Molnigt dagsljus

Här är ett av lacken jag ännu inte haft tillfälle att testa riktigt, ChinaGlaze Pink Voltage. Ett riktigt neonrosa lack med skimmer som har en blå underton. Anledningen till att jag inte har använt det riktigt än, är att det är faktiskt allt FÖR neonrosa, det är så neon att när jag kollar på det i flaskan så är det nästan så att det rosa är så lysande att det känns som att det går mer mot det orangea hållet än mot det lila. Det är självklart inte oranget, men det är känslan jag får av det.


Varmt lampljus

Formulan är jätteskön att arbeta med, lacket flyter ut bra över nageln, det blir inga streck i lacket av penseln och det blir inga vallningar vid tippen. En fröjd rent appliceringsmässigt. Det som är värre med detta lacket är att det är så pass skirt att på bilderna har jag fem lager med lack, och som ni ser är det fortfarande inte opakt. Så nästa gång får jag nog försöka med vitt lack under, för att dölja visible nail line (VNL). Torktiden är även den riktigt avskyvärd. Inte ens de första lagrena ville torka riktigt. Jag själv tycker inte att ett lack ska vara så svårt att få torrt att man måste vara försiktig en hel dag med det.


  
Varmt lampljus                       Indirekt lampljus

Det är ett jättehäftigt lack för den som vill stå ut och få uppmärksamhet, eller om man har åttiotalstema och vill köra på neonlooken. Men för att använda detta lack måste man ha grymt mycket tålamod eller viljan att ha endast ett skirt neonlack på sina naglar.

Så nej, detta blir ingen favorit hos mig, och det är så dåligt i mina ögon att jag vet inte ens om jag borde behålla detta.





Molnigt dagsljus

OPI Suede

Nu är det nästan så att jag blir lite väl rädd att de ända lacken vi får i höst är matta lack, nog för att jag älskar den finishen som blir, men nu börjar det bli lite komiskt.

ALU visade igår den nya kollektionen som OPI kommer med senare i höst. Även dessa är matta, men med en mer "mocka"look. Istället för OPI Matte som är utan skimmer så kommer dessa nya mockalack ha ett härligt skimmer i sig. Det låter ju faktiskt ganska intressant med tanke på att det lacket som jag kände mest ha-begär för i OPI Matte var det rosa La Paz-itively Hot, vilket ändå har lite skiftningar i sig och är inte helt platt som de andra matta nyanserna är.

Lika som det var med Matte-kollektionen så handlar det om OPIs äldre favoritlack i ny finish, från glansigt till mocka.

Jag ser verkligen fram emot att få se dessa lack swatchade och hänger på ALU mest hela tiden för att förhoppningsvis få se dem. För att se flaskorna på bild kolla ALU's inlägg som är länkat.

Källa: All Laquered Up

Vad tycker du? Behövs det fler matta lack eller är du trött på trenden redan innan den kommit helt?

Handelshögskolan nästa?

Gaah, jag håller på att bli tokig känns det som! Mitt huvud är så förvirrat så det är inte klokt.

Jag har äntligen kommit underfund med att jag vill ta tag i mitt liv på riktigt, inte längre flyta med, utan nu ska jag ta kontrollen.

I ett år nu har jag läst till ekonom på Högskolan Dalarna, men har nästan hela tiden känt att det inte är bra nog för mig. Visst blir det vad man gör det till, men jag vill kunna välja sedan när jag är färdigutbildad, jag vill inte känna så som jag har gjort efter gymnasiet, att mina betyg därifrån inte räcker till för det jag vill göra. Det vill jag inte gå igenom igen, bara för att jag har läst ekonomi på "fel" universitet. För mitt mål är toppen, och det har det alltid varit för mig, oavsett vad det gäller.

Så nu tror jag äntligen att jag har bestämt mig. Jag ska satsa på Handelshögskolan i Stockholm, sjukt svårt att komma in och jag kommer inte bli antagen på mina gymnasiebetyg då det är 20,0 för att komma in där. Men min ljuspunkt är högskoleprovet, jag har suttit hemma och gjort några gamla prov och jag hamnar allt mellan 1.7-1.9 och detta kan räcka för att jag ska komma in på Handelshögskolan. Dock behöver jag läsa in Matte D, och detta blir det kanske att göra till hösten.

Ska bli så spännande att se hur det går, om det blir möjligt att genomföra, jag vet iallafall att jag kommer kämpa hårt för att det ska bli möjligt.

Så ursäkta att jag inte har uppdaterat med några naglar idag, hade det planerat, men jag har suttit och kollat på alternativ hela dagen och nu ska jag iväg och jobba.

Hoppas ni får en bra kväll, håll utkik lite senare så ska ni få se lite nyheter!