Uppehåll i designfabriken...

Nu har det varit tyst i någon dag igen... Ni kanske har märkt att det varit lite slött med uppdatering här ett tag. Tyvärr beror det på att jag inte har ork.



I mig själv mår jag inte så bra just nu och orkar inte riktigt ta tag i saker. När jag blir såhär och inte orkar uppdatera eller har dåligt med inspiration så mår jag istället dåligt för att jag inte uppdaterar etc. Jag är en sådan person som alltid vill göra allt fullt ut, för mig räcker det inte med att vara bra, jag siktar alltid på att vara bäst, inte alls särskilt ödmjukt, jag vet...

Därför måste jag säga att jag ligger nere ett tag... Det kanske ploppar upp lite tutorials då och då, eller kanske ett inlägg, jag vet faktiskt inte, det blir som det blir. Händer det inget här, så kanske det händer på youtube http://youtube.com/tesoja
Alla gamla designer ligger iallafall kvar så det är bara att välja och vraka där. Men tro inte för allt i världen att jag slutar designa under den här tiden, varje vecka kommer jag nog göra något nytt, så förhoppningsvis har jag lite lagrat till en återkomst senare.

Hoppas ni klarar er utan mig ett tag, så får vi se när jag är tillbaka, förhoppningsvis hittar jag tillbaka till mig själv inom rimlig tid.

Många kramar till er alla, älskar era kommentarer och alla fina komplimanger ni har gett.

Städdag

Idag är en sådan dag som det faktiskt känns roligt att städa. Har du varit med om det någon gång? Så får jag lite då och då, men det värsta då är att jag tycker det är skitroligt och vill göra allt riktigt noggrant. Sen när dagen har gått så har jag endast hunnit halvvägs och hela bokhyllan ligger på golvet ungefär, allt eftersom jag ju skulle sortera hela hyllan och göra den snygg igen.

Idag är en sådan dag. Jag har dragit ur ALLT ur mammas gamla brudkista, ställt i alla spritflaskor vi har så man slipper ha dem framme skräpandes. Men.... problemet är nu vart jag ska stoppa iväg allt annat som låg i den ganska stora brudkistan som rymmer ganska mycket?

Hittade dessutom en påse fylld med massa parfymprover och några hudvårdsprover. Dock så är det mest för herr, iallafall parfymerna, finns någon enstaka damparfym kvar. Antingen så lägger jag ut den på Tradera, eller så lägger jag ut en tävling här om den, är det isf någon som är intresserad?

I all röra så hittade jag dessutom fem ofullständiga kortlekar. Vad sjutton ska jag med dem till?! Alla ser ju dessutom olika ut på baksidan så man kan ju inte slå ihop dem heller. Hmm.... Ena kan jag iofs spara, den är full av drinkrecept, men resten får nog åka i skräpkorgen. Suck så drygt det här blev. Varför skulle jag sätta mig här för? Mycket trevligare än att städa ju!

Nej, nu blir det att ta tag i detta igen så det blir klart. Tjingeling!


Min tur att be om designhjälp...

... för min bloggdesign. Den gör inte alltid som jag vill och jag tänkte höra med er om någon av er är duktig (alltså riktigt duktig) på bloggdesign, eller vet du kanske någon som är duktig och gör på beställning? Kostnad spelar ingen större roll för mig, bara jag får den som jag vill och att man kan lösa mina problem med bl.a att hitta de olika designerna lätt på sidan.

Så... någon som vet någon som kan det där med bloggdesign?

Sommarens röda

Här kommer då en tutorial tillägnad Yasmine, som ska på fest imorgon. Jag hoppas den här var somrig nog och att du förstod vad jag gjorde. Till den här designen behöver man inga konstiga verktyg eller annat, det som krävs är en tandpetare och nagellack.



Det var verkligen jättekul att få göra något på förfrågan, så kom gärna med fler förslag på vad ni vill se, eller maila över en inspirationsbild som du vill att jag ska tolka. Mailadressen är [email protected]

Nästa förfrågan som står på listan är en Kissinspirerad manikyr, ni vet deras klassiska sminkning. Ska bli riktigt spännande att se vad man kan göra med det.

Yasmines önskan

Äntligen Fredag! Kan knappt förstå att det redan är helg. Så galet skönt och denna helg ska definitivt ta varas på, hoppas bara att solen vill titta fram lite.

Igår fick jag en rolig förfrågan från söta yasmine som ska på fest imorgon i en röd klänning, till det ville hon ha en somrig manikyr innehållandes rött och guld. Jag vet inte om ni har märkt det, men jag gör aldrig manikyrer med rött som grundfärg, jag och rött lack går helt enkelt inte ihop, mina händer blir likbleka av det. Men trots det så ville jag göra ett försök, men eftersom jag ville ge ett helhetsintryck så gjorde jag en hel manikyr på mina egna händer, därför valde jag istället för rött, ett korallfärgat lack. Men det blir nog ännu snyggare med det ett rött lack i manikyren eftersom detaljerna är röda.

Guld fick jag med också, iallafall lite. Ska göra iordning en snabb tutorial till det nu, så länge får ni se en bild på den färdiga manikyren.


Min version av Flygande bin



Här är mitt resultat av bidesignen. Istället för bi ränder på den gula nageln så försökte jag efterlikna en bivaxkaka. Det var svårt att få till sexkanterna, men det funkade någorlunda. Ska sätta igång med en tutorial till det så får ni se sen!

Jag har förresten fått lite idétorka just nu så alla förslag mottages varmt, välj färg, mönster, verktyg eller vad du än vill se, jag försöker hitta en lösning. Så snälla hjälp mig?!

Aussie Miracle Moist

Jag kom på att jag nog inte har berättat resultatet från min Schamposhopping jag gjorde förut, den när jag fick hem Aussie Miracle Moist Schampo och Balsam.



Har använt det nu ett tag och jag måste säga att detta är nog det mest underbara schampo och balsam jag har testat. Själva schampot luktar helt underbart, det påminner mig om något Buggtuggummi man köpte när man var liten. När jag löddrar in det i håret så står jag och helnjuter av den sköna doften. När det kommer till balsamet så är jag dock liiite besviken, inte på resultatet utan på konsistensen, det är rinnigt, nästan som ett vanligt schampo brukar vara. Det är väl kanske en vanesak iochförsig.

Men balsamet är underbart trots den lite annorlunda konsistensen, när balsamet är ursköljt är det lent som siden och jag kan knappt sluta ta på det. I'm in loooove!

På grund av den här upplevelsen så gick jag och köpte deras 3minuters inpackning, men den är jag inte riktigt lika WOW-imponerad av. Känns lite som vilket som helst, nästan som ett balsam. Men vad vet jag? Jag är ju ingen hårfrisör och kan ingenting om hår, men en sak vet jag... Balsamet är underbart och serien doftar.... magnifikt!

Såååå söt design!!!

Sprang runt på lite bloggar som vanligt och hittade denna i vimlet. Det är en tjej från youtube som har börjat blogga och hon har nu lagt upp sötaste designen med bin!

Klicka här för att se hennes inlägg

Dock så verkar det som att man inte kan kommentera, inte jag iallafall, lite tråkigt. Sitter faktiskt just nu och gör en liknande design för jag tyckte hennes var så urgullig

Kommer upp en tutorial på den också så småningom!

Fading Green

Här är fadingtutorialen som jag lovade er! Är lite krångligt att veta hur man ska förklara i bilder ibland, men jag hoppas ni förstår. Sätt dig hemma och försök på en nagel någon gång så brukar man få till det efter något försök. När jag gör så gör jag designen på alla mina naglar, det är för att jag oftast gör designerna för första gången. Så vänsterhanden är den som är första prov"dockan" och tycker jag att jag är klar med designen men vill testa något mer, så gör jag det alltid på vänstertummen för den brukar inte synas så ofta ändå!

Med andra ord så brukar mina manikyrer se lite lätt roliga ut ibland på vissa händer och fingrar, men jag försöker att hålla de misslyckade fingrarna borta från fotona. Haha, kanske borde visa mina misslyckanden ibland också.


Well, hoppas ni tycker om klippet och får ut något av det!



Nya lack i samlingen

Nu har 13 lack fått flytta in min NagellacksHelmer!



 


De slom är lite runda i formen och heter något med penumbra, verkar riktigt bra, täckande cremelack i häftiga färger (dock är jag inte så förtjust i de två "ljusbruna" Men kanske kan hitta användning för dem också, eller kanske en utlottning?)

Ibland är jag faktiskt stolt...

Dagen som har varit har gått åt till plugg och lite mer plugg. Jag och min klasskompis satt med ett seminariePM som ska vara inne på torsdag som handlar om industriell marknadsföring. Inte så jätteintressant, men det lär göras. Vi hann lite mer än halvvägs och det känns jätteskönt, ska fortsätta imorgon bitti och förhoppningsvis så blir vi klara då.

På eftermiddagen så ringde jag till Högskolan och kollade resultatet från omtentan i Marknadsföring I... Fick höra att jag fick VG, så jag åkte dit och hämtade ut den en timme senare. Gissa vem som fick bäst av alla (vet inte om det var av alla som gjorde omtentan eller av alla på Marknadsförin I som hon menade)? Hur som haver så var det jag!!! Kan ni tänka er? Jag som verkligen inte är sådär överförtjust i Marknadsföring utan är mer en mattetjej. Tänka själv? Nej, inte min grej. Men lyckades få 52 av 60 poäng och detta gav mig ett lysande VG och kommentar från läraren "Bra tenta!" Weho! Ibland blir jag bra stolt över mig själv, och ibland känner jag för att faktiskt få skryta lite... eller inte skryta, men skriva av mig min glädje. För ibland kan jag faktiskt inte förstå att det går så bra för mig, att jag faktiskt lyckas?

Inte nog med ett bra resultat i skolan, igår fick jag även ett paket från mamsen, som äntligen har kommit hem från sitt år i Spanien, en påse med 10 nagellack! Riktigt glad blev jag, dessutom låg där i påsen två par lösfrallor och lite rhinestiones plus två ark med nagelstickers!

Imorn slänger jag upp bilder på mina nya godbitar. See ya tomorrow!


Två till som har inspirerats av Naildesign

Åh så roligt! Idag har det trillat in två stycken manikyrer till som söta Yasmine och Anna har försökt sig på.

Först ut är Yasmines härliga tigermanikyr. Blev sjukt snyggt med rosa bakgrund och svarta ränder. T.o.m glitter fick tigner! Jag som är galen i glitter kan ju inte mer än älska denna!

Sen hade även Anna testat på Sweet Abstract, Så sjukt snyggt! Härliga färger och mycket egen inspiration. Jätteroligt att se.

NOTD: Fading Green

Herrejises... Har suttit och målat naglarna i timmar nu! Har försökt mig på en fadingmanikyr. Svårt var det och det krävdes mååånga timmar för att få till det. Meeen... I like it! Dock kommer jag nog inte orka mig på detta så många fler gånger. Krävs lite för mycket jobb för att det ska vara värt.


BeautyBaby visar leopard

Häromdagen trillade det in en kommentar i inlägget om Leopardnaglarna. Där var det BeautyBaby som sa att hon hade använt sig av min tutorial och gjort Leopardnaglar. Jag blev helt överlycklig och sprang in i hennes blogg. Där fanns dem, lysande rosa naglar med snygga Leopardfläckar.

Så kul att se, tack så jättemycket Beautybaby för upplägget av bilder. Jag blir så glad när jag får se resultatet av när någon av er har testat en design. Så fortsätt så!

Stjärnfall

Här kommer en snabb och enkel tutorial för naglarna jag visade häromdagen. Jag tycker nog själv att de blev lite mer nyårsaktiga, men använder man andra färger så kan man göra dem till en vårmanikyr istället. Hoppas det var till någon hjälp!