Den nya generationen i bloggvärlden...



Under min bloggpaus så har jag surfat runt och läst lite olika bloggar. Ett fenomen har fångat min uppmärksamhet, tyvärr inte på ett bra sätt, jag blir faktiskt lite ledsen när jag tänker på det. Det jag tänker på är de tjejer ,och killar, som gör sig ett namn inom bloggvärlden, som klättrar på topplistorna hela tiden, tack vare att de klankar ner på alla andra som är tjockare, fulare, fattigare, "sämre", mörkhårigare, mindre bloggare...  Jag tänker Kissie, Desiree, Paulina och gaybloggen, det finns säkerligen sååå många fler, men det är dessa jag har främst reagerat på och som jag själv har stapplat in på någon gång.

De här bloggarna skriver om hur bra de själva är (inga fel med det, man ska älska sig själv, det tycker jag), men för att framhäva sig själv så trycker de ner andra, sårar andra och är rent utav elaka mot andra. En tar upp att tjocka människor är hemska människor och borde nästan inte finnas på denna planet, en annan tar upp att McDonaldsarbetare i 30årsåldern är hemska människor för att de borde ha barn och att de skämmer ut sig själva och borde "visa respekt för de med riktiga jobb". Vad är det för skit? Jag har själv jobbat på McDonalds och anser att det är ett grymt första jobb, och man tjänar precis lika bra där som vilket handelsjobb som helst.

Vad för slags bild ger dessa bloggar till ungdomar idag? För jag antar att det är mestadels yngre tjejer som läser dessa bloggar. Är det detta som de ska lära sig? Att trycka ner andra för att bli omtyckta och framgångsrika?

De skriver också att de bara skriver sådant som de skriver, för att de vill provocera, allt är bara en fasad och det är inte alltid de själva faktiskt tycker så. Men varför då projicera ut det budskapet? Låta dessa överviktiga människor må dåligt över att de tydligen är "hemska människor" eller att vi McDonaldsarbetare är en lägre art av mänsklighet. Är det alltså så att yngre bloggare, med inte så mycket kunskap om världen, ska få så mycket inflytande?

Jag tänker främst på de 14åriga tjejerna som läser dessa bloggar, som får det påvisat att elakhet och grymhet ger utdelning, att ödmjukhet inte för dig till framgång. Vad är det för bild de får av mänskligheten? Är detta den förebild som dessa lättpåverkade tonåringar ska ha?

Jag tror inte det och vid detta tillfälle måste jag då hylla Blondinbella som ändå visar på en annan livsstil, en som inte snackar skit om andra, även om hon ibland förespråkar lyxlivet som det enda livet och att hon "inte förstår varför inte alla skaffar städhjälp", men hon är iallafall en tjej som inte behöver vara elak mot andra för att höja sig själv till skyarna.

Hädanefter avger jag ett löfte iallafall, att aldrig mer titta in på de bloggarna som skriver på det sättet som jag beskrivit. Jag tänker inte bidra till besökstatistik ej heller till annonsintäkter. Är du med mig?

Kommentarer
Postat av: Kajalpennan

Amen

2009-06-06 @ 10:59:58
URL: http://kajalpennan.blogspot.com
Postat av: L i n n [ ♥ S A I K ]

Så rätt.

2009-06-06 @ 12:46:10
URL: http://saik.webblogg.se/
Postat av: linnowa

Usch, stör mig jätte mycket på dem! Jag är med dig. ^^

2009-06-06 @ 12:48:22
URL: http://linnowa.webblogg.se/
Postat av: © Ainariel - Therese Marks fotodagbok

Jättebra skrivet. Amen!

2009-06-06 @ 12:51:17
URL: http://ainariel.webblogg.se/
Postat av: Hanna

fin blogg!

2009-06-06 @ 12:54:09
URL: http://hrosengren.blogspot.com
Postat av: Tune

Japp. Håller med dig

2009-06-06 @ 12:56:03
URL: http://lovetune.blogg.se/
Postat av: Lotta

Vilken fantastiskt kreativ bild du har för att följa dig på blog lovin. :)

2009-06-06 @ 12:56:15
URL: http://lottahietanyberg.blogg.se/
Postat av: Hälsoflickan

Håller med dig helt och fullt, och jag är absolut med dig!



Jag blir så fruktansvärt arg! Det finns mängder av orsaker till att vara tjock, allt handlar inte bara om maten. T.ex. är stress fettbildande...



Sen det här med mc donalds. Har själv jobbat där och t.o.m. varit arbetsledare. Det är fruktansvärt att man klankar ner på dessa människor - är det bättre att de är arbetslösa!? Dessutom är det ett enormt bra första arbete och har man bra referenser därifrån öppnar de enormt många portar.



Bra att du tog pp detta, för det är viktigt!

2009-06-06 @ 12:58:53
URL: http://levmedhalsa.blogg.se/
Postat av: Lotta

Väldigt bra skrivet!

2009-06-06 @ 12:59:43
URL: http://lottahietanyberg.blogg.se/
Postat av: Anonym

läser du mogis.se blogg?

2009-06-06 @ 13:02:56
Postat av: ♥ T h e r e s e M a r k ♥

Svar: Jag håller absolut med dig! :) ♥

2009-06-06 @ 13:05:44
URL: http://ainariel.webb.se
Postat av: Sandra

Jag håller med dig. Jag tycker det är väldigt lågt av dom att nedvärdera andra människor för att dom själv ska känna sig bättre. Istället borde dom börja inse att dom har problem som dom bör ta itu med som tex sin låga självkänsla.



Så fort jag kommer in på en sådan blogg så vänder jag direkt. Jag känner att jag inte får något ut av dom bloggarna. Den negativiteten dom omger tar bara en massa en energi av en och det bästa man kan göra är att klicka på krysset uppe i högra hörnet så slipper man det.

2009-06-06 @ 14:21:42
URL: http://lantluft.wordpress.com
Postat av: Linda

Absolut. Tillslut går man ju bara in för att se vad de har skrivit för dumt denna gången, så jag har helt lagt av med det, och läser bara bloggar jag anser är BRA! :)

2009-06-06 @ 14:25:04
URL: http://lillyz.blogg.se/
Postat av: Elin - Design&Makeup

Det sjuka är att allt fler försöker bli likadana för att tjäna pengar. Jag blir så arg på dem!

2009-06-06 @ 14:41:16
URL: http://designandmakeup.se
Postat av: Alexlyndra

Jag håller med dig, riktigt bra skrivet! Jag läser dagligen dem där bloggarna, förutom Gaybloggen, och jag blir lika irriterad varje gång. Det värsta är att dem har rätt när dem säger att deras bloggar är beroendeframkallande. Nu ska jag göra som du, och bojkotta deras bloggar!

2009-06-06 @ 15:00:14
URL: http://alexlyndra.blogg.se/
Postat av: CrimsonAnna

Jag är med-jag har själv sagt ifrån en gång när jag tyckte en blogg var fånig. Har bestämt att min blogg är en positiv blogg-det är mitt bidrag till bloggosfären.

2009-06-07 @ 10:53:36
URL: http://metalanna.blogspot.com
Postat av: Therese

Bra skrivet. Jag skäms över att jag roas av deras läsning. Det är en slags skräckblandad förjusning, ena raden skrattar man rått för att skrattet sekunden efter ska fastna i halsgropen.. Det lämnar bara en fråga: Vart är deras mammor....? :(

2009-06-07 @ 13:44:51
URL: http://majfluga.blogg.se/
Postat av: nattiz

jättebraa skrivet, jag håller verkliven med dig! Jag själv jobbar på McDonalds och är 17 år, det är ett jättebra första jobb och man tjänar pengar på det. Dom i 30 års åldern och har det svårt, så är McDonalds ett jättebra jobb att ha.

2009-06-07 @ 19:17:46
URL: http://nattiwz.blogg.se/
Postat av: julclaude

bra skrivet.....jag håller absolut med dig!

2009-06-12 @ 10:44:58
URL: http://vanissajulclaude.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0