Helgens sminkning

Hade helt glömt bort att visa er helgens sminkning! Denna gjordes på lördagsmorgonen innan jobbet för kl 18 skulle jag sluta och sju började festen, så när jag ändå hade tid på förmiddagen så gjorde jag festmejken då. Man måste ju vara lite förberedd.

Primer: MUS Hightechlighter Platina
Skuggor: c/s gravity, m/s honeypie, m/s ruby, c/s babydoll, alla från MUS. Sedan använde jag en ljusrosa från Collistar för att sudda ut den rosa babydoll upp mot ögonbrynet. Som highlighter under brynet så använde jag Lancomes Ombree Glacee "Ray of Pink light".

Lade till slut en mörkbrun flytande eyeliner, ville inte använda svart för jag tänkte att det skulle bli för skarpt på en sådan glad make.


       


Den här färgkombon älskar jag, det kanske ni har märkt för ni har nog sett dessa färger tidigare. Men denna gång blev den lite annorlunda genom att jag fadeade från ljusgult till rosa istället för att göra kontraster med enbart rosa på ögonlocket och sedan sudda den uppåt med en orange.

På helbilden är jag inte klar än med rouge och sådant. Nu när jag kollar på bilden så märker jag att mina finnar har börjat försvinna mer och mer. Va skönt!


Hjälp hos Garnier? Pyttsan

Nu har jag pratat med Garnier, blivit så gott som dumförklarad av att "oavsett vilken färg det blir, om det så blir rosa eller grönt i flaskan så gör det ingenting, det är bara syret som får kontakt med färgen, det värsta som kan hända är inget resultat"

Försökte förklara för henne att det inte bara var färgen som avskräckte mig, det var även de svarta klumparna som blev.
Den ersättningen jag kunde få var två nya hårfärger (för de två som jag köpt som var dåliga), men det faktum att jag behöver stå i kassan flera timmar idag med halvfärgat hår, det var skitsamma. Mer än hårfärger kunde de inte göra. Och skriva in att sådant här kan hända i instruktionerna kunde de inte göra för då skulle listan vara 2 meter lång.

Kändes som att hon till och med blev sur på mig för att jag krävde på att få något mer och att hon ändå borde förstå vad jag måste gå igenom.

Skulle du använda en hårfärg som ser ut såhär?

  


Update om håret

Yes, då har sambon vart och köpt färg åt mig och jag skulle sätta mig och fixa håret nu så jag kan gå till jobbet imorgon. Sprättar upp förpackningen och har i färgcremén och vad ser jag då?! JO SAMMA SAK!!!! Testar att skaka ihop det och samma problem än en gång, massa svarta flingor/klumpar i färgen.

Vad sjutton gör jag nu?! Jag ska jobba imorgon 14-19, hur sjuttsiken vågar man sig ut från hemmet när ena sidan av huvudet är mörkblont och andra sidan är oranget?!

Jag har typ panik inför vad jag ska göra... Jag hoppas på att imorgon när jag plattar håret och gör mig iordning att det inte syns om jag sätter upp det i en tofs. Jag kan bara hålla tummarna!

Men... shit också... hårbotten är ju redan färgad i mörkblond.... kommer se ännu värre ut uppsatt... GAAAAH! Vad gör man?! Kan ju inte stanna hemma för att jag har halvfärgat hår?

Nej, nu banne mig ska de få ersätta mig för alla problem jag har fått.

Måste nog ändå säga att det är en jäkla tur att det var jag som fick dessa flaskor och inte någon newbie som inte riktigt vet hur en hårfärgning ska se ut. Fatta att få i det där i håret, vem vet vad som skulle kunna hända?

Färgar halva håret.... Grrr!!!

Just nu är jag lagom glad!!! Har idag blonderat håret två gånger och håller nu på att fixa den färgen jag ville ha, golden pralin från Garnier.

Så har gjort hårbotten och började med längderna nu, men första flaskan tog slut efter att ena sidan var klar, så jag påbörjade min andra flaska (jag har väldigt tjockt hår så behöver oftast 2-3 förpackningar). När jag sprutar i färgkrämen tänker jag, "tänk om den här skulle vara dålig helt plötsligt, vad gör man då?" Samtidigt märker jag att krämen har svarta strimmor i sig och jag funderar då om den förra hade det... men neeej, jag ska ju ha blont hår, hur kan det då vara svart i?!

Jag skakar om flaskan och nu förstår jag att det verkligen är något fel med denna, det blir ungefär som när man har gammal mjölk i kaffet, man ser små klumpar som kommer upp. Nu såg jag svarta flingor i hårfärgen istället. FAN FAN FAN FAN! Vad gör man nu?! Jag har alltså färgat halva håret och bakhåret och den högra sidan är fortfarande morotsorangea men med en goldenpralinbotten.

Nej fy sjutton, detta måste jag ringa och klaga till dem. Så jag får kompensation. Detta blev ju massa mer jobb för mig, och jag som har mycket kvar att göra idag....

Nagelvård: Olja

Jag har fått en hel del frågor om hur man bäst håller efter sina naglar hemma, därför tänkte jag skriva en liten serie med lite tips om hur jag sköter om mina naglar: Eftersom jag inte är utbildad så vet jag inte allt, så denna guide är utvecklad efter mina egna rutiner och med hjälp av lite fakta från Internet. Ser du något som är fel så säg gärna till! 

Först ut i serien är nageloljan!

Det mest grundläggande för mig är att olja in naglarna varje dag, gärna morgon och kväll. Oljan jag använder är SallyHansens som är lila. Har tyvärr inget namn på den för jag har, smart som jag är, pillat bort etiketten från flaskan. Jag applicerar oljan runt nageln och sedan på, låter det verka någon minut och sedan masserar jag in den tills jag inte är kladdig längre. Faktiskt riktigt skönt och det tar inte lång tid när man väl har fått in detta som rutin i vardagen.

Oljan är bra för att behålla fuktbalansen i nageln, ser till att de inte torkar ut, vilket i sådana fall medför att naglarna lätt skivar sig och på annat sätt går sönder. Detta vill vi ju inte, för när naglarna skivar sig så blir ju den fria delen tunnare och medför en väldigt mjuk nagel, inte roligt och inte särskilt snyggt heller när nagelytan blir ojämn.

Scratch Nail Food                  

Denna har även en till funktion som är lite annorlunda mot vad man brukar tänka om en fuktgivande nagelolja. När jag lackar naglarna och överlacket är applicerat och håller på att torka, så stryker jag på ett tunt lager med olja och detta får manikyren att torka snabbare, konstigt jag vet, men faktiskt så fungerar det!

Och vinnaren är......



Totalt blev det ca 90 deltagare i tävlingen! Jättekul att ni ville delta! Kommer definitivt göra fler tävlingar framöver.
Tack för ditt engagemang och deltagande, och till dig som är ny läsare, jag hoppas du kommer tycka om bloggen.



Grattis till Elin som vann den stora goodiebagen!!!

20 min kvar!!!

Ojojojoj, nu är det bara 20 min kvar innan goodiebagtävlingen avslutas. Spännande att få se vem som vinner!

Klicka här för att komma till tävlingen

NOTD: Discokulan

Godmorgon!

Ännu en solig dag och jag jobbar, kan det bli bättre? Äsch, jag slutar kl 18 så jag överlever nog. Får se solen då istället, turligt nog så medför sommaren långa soliga kvällar också.

Ikväll blir det partaj så igår innan jobbet fixade jag iordning naglarna mina. Tyvärr hade jag bara 2 timmar på mig att fixa dem och när det helt plötsligt inte ville göra som jag ville så blev det att tänka om lite.

Meningen var att jag skulle göra ljusrosa naglar med diagonala ceriserosa glitterränder över. Men glittret ville inte fastna i ArtClublacket som jag hade gjort ränderna med och jag hade inte varit tålmodig nog för att låta grundfärgen (det ljusrosa) torka helt och hållet. Därför fastnade det glitter över HELA nageln! Suck, vad gör jag nu? tänkte jag och jag hade verkligen inte tid för att göra om allt, jobbet hägrade om 1½ timme. Så Therése här tog till nödlösning, discokulan! Jag skulle få diskokulor på mina naglar, rosa sådana.



Jag lade ett lager med topcoat (tyvärr ChinaGlaze FastForward, ta ett vanligt för annars torkar lacket innan du har hunnit fästa glittret, trust me), sedan öste jag över massor med lösglitter (lösglittret jag har använt finns att köpa på Tiimarii för 16 kr/15g (stor burk)), tröck fast glittret litegrann med fingertoppen, jämnade ut ytan lite dessutom, man vill ju inte att glittret ska "stå upp" på nageln. När det hade torkat lade jag ett lager med topcoat, kan behövas två om man vill ha en jämn yta, annars känns nageln ganska sandpapprig.

Så, för att förkorta detta:

- Baslacka nageln med baslack

- Lacka nageln antingen med topplack eller färgat lack i den färg som glittret är i, låt ej torka

- Direkt efter lackning öser du över glitter

- Tryck ner glittret lätt i lacket och jämna ut glitterkorn som står upp

- Avsluta med topplack.

Eftersom min kamera är väldigt gammal och ljuset inte det bästa så har jag inte riktigt lyckats fånga hur det verkligen ser ut på naglarna, men denna manikyr är helt fantastiskt party! Det glittrar som jag vet inte vad och jag fick många komplimanger igår när jag jobbade. På bilden så ser det lite slarvigt ut, men det är verkligen ingenting som syns när jag kollar på dem, det är bara en stor glitterbomb.

Tävlar hos Idws

Imorse hittade jag en tävling som helt klart är värt att vara med i!

Denna tjej lottar ut ett presentkort på 495 kr på MakeUpStore, för privatkurs och produkter. Underbart och detta vill jag ha!




Klicka på bilden för att komma till tävlingen hennes, den avslutas ungefär den 29e juni.... Lycka till!

Work work work

Godmorgon!

Vaknade för en timme sedan av att älsklingen var försenad och jag skulle skjutsa honom som vi kom överens om igår när han satt och drack whisky till tre på natten. Haha underbart när killen lägger sig bredvid en, när man har somnat, och stinker av whisky! Men han ska väl få ha roligt han också.

Idag börjar jag klockan 12 och slutar 22 så det blir tyvärr ingen mer uppdatering idag, mitt arkiv är uttömt och det jag hade i gömmorna som bilder har flugit sin kos efter omformateringen av datorn. Jippiekayay!

Men efter imorgon är jag ledig några dagar igen, helt wonderful! Dessutom tror jag att mitt paket från h2t kommer snart, igår lämnade den tullen i Sverige, så kanske idag eller måndag. Åh inte en dag försent! Mina överlack och underlack börjar sega ur fullständigt.

Dags att dra nu, men vi syns imorn!


Tack för att DU läser!

TACK! för att just DU läser min blogg! Det är så kul att ni är fler som hittar hit och faktiskt verkar tycka om bloggen. Eftersom jag tycker om er så vill jag gärna veta lite mer om var och en, så lämna gärna en kommentar här i inlägget där du:
- berättar lite om dig själv (typ ålder, hur du hittade hit, vad du gör på fritiden etc)
- vad du tycker om med min blogg
- vad du inte tycker om
- vad du skulle vilja se mer av (nagelnyheter, nagellacksswatches (där man visar upp nagellacket och berättar lite om det), smink, sminktutorials, nageltutorials etc)

Så hjälp mig gärna att lära känna dig och samtidigt förbättra bloggen genom att kommentera! Var inte rädd att kritisera.

Som tack kommer jag skicka hem en överraskning till en av er som hjälper mig bäst. Så bifoga mail så jag kan maila om adress. Erbjudandet står till på söndag 28/6 12.00


MUSrea

Idag har jag varit nere på stan en sväng, gick först förbi Lust&Fägring för att boka tid för en massage. En massage behöver jag verkligen, har haft lättare nackspärr i snart 3 veckor och den vägrar gå bort... Sååå ont har jag ibland, riktigt drygt dessutom. Så fram tills den 16e juli får jag stå ut för då har jag tid. Underbart! Blir faktiskt första gången jag får massage, ska bli spännande att se om det är så underbart som folk säger.

Efter massagebokning så mötte jag upp mina vänner för en fika, en mjukglass i bägare sittandes i solen, kan det bli bättre än så? Nej, knappast! Sedan tog vi oss en snabb vända på stan, först in på MUS kikade i realådorna och hittade två ögonskuggor och en twinkle eyeshadow, dock ville expediten inte ta betalt av mig utan fortsatte sminka hon som satt där... Stod där ganska länge så till slut sket jag i det och gick vidare mot systemet med A, fick med mig en vinare och en liten cider med ny sommarsmak, jordgubb/rabarber tror jag det var.

Sen blev det att gå tillbaka till MUS igen och då fick jag med mig följande:



Twinke Eyeshadow "Apple"
M/s "Green Tea"
C/s "gravity"
 















Det blev alltså några ljusa basskuggor, sådana behövs ju tyvärr också för att få till en snygg make. Tycker inte att såna här ljusa färger är så roliga att shoppa, de ser ofta så tråkiga ut, jag är en sådan tjej som vill ha färgexplosion, älskar starka färger och kontraster.

Har du hittat något på MUSrean eller på någon annan rea värd att kolla in?


Lösglitter på naglarna



För någon vecka sedan så var jag ju och shoppade lite till goodiebagen som jag tävlar ut, samtidigt så shoppade jag lite åt mig själv. Bland annat så slank det med ett rosa och ett grönt lösglitter från Tiimarii.

Igår tänkte jag inviga detta glitter och testa om det skulle fungera. Jag lade ett ljusgrönt lack som bas och sedan en enkel nailart med ArtClubs white. För att fästa lösglittret använde jag OPI topcoat som jag lade där jag ville ha glittret. Innan det genomskinliga hann torka så strödde jag över massor med glitter. När det hade torkat litegrann så tröck jag fast glittret och jämnade ut ytan litegrann. Lätt som en plätt att fästa glittret. Dock så var det svårare att få bort glittret från där det inte skulle vara och få bort det från händerna. Visste inte om jag skulle våga ha händerna i vatten innan jag hade lagt topcoat över glittret, tänkte att glittret kanske skulle färga av sig eller försvinna. Men jag tog chansen för annars skulle jag ju få helglittriga naglar och händer och det vill jag inte ha. Spolade alltså av händerna i vatten för att få bort det mesta av glittret som fanns på andra ställen än där det skulle vara.

Efter det lade jag ett lager topcoat över hela nageln, för att försegla glittret. Tyvärr följde några glitterkorn med penseln och fastnade sen på de ställen de inte skulle vara på. Syns inte på denna bilden, men det blev så på andra handen.


Så, det positiva med glittret var:
- Sjukt snyggt
- Enkelt att fästa
- Billigt (15g för 16kr)
- Förlorar inte färgen

Det negativa:
- Ligger kvar lite överallt
- Fastnar i topcoatpenseln
- För snyggt glitter för att förkastas som dåligt

Allt som allt är det nog värt besväret, ska öva lite till så kommer det upp en liten tutorial sen!

Sally Hansen NailArt Pens

Godmorgon! En tidig morgon blev det för mig idag när älsklingen försov sig och sedan fann att jag tydligen har tvättat fel t-shirt så att han inte hade någonting att ha på sig på jobbet. Suck, han jobbar på en camping, vad spelar det för roll om det inte är en av de snyggare t-shirtarna då? Jaja, han fick ta på sig en vanlig vit t-shirt istället och jag kunde inte somna om.

Nu sitter jag här och har surfat runt på google. Älskar google för all den inspiration och information man kan få från dem. Jag brukar ofta söka på bilder och använda mig av orden nail art, naildesign eller crazy nails. Du kommer bli förvånad över hur mycket häftigt man hittar.

Efter en stunds googlande så kom jag in på en amerikansk tjejs blogg och där hade hon skrivit om SallyHansens Nailartpens. Det är som filtpennor med lack i (eller någon slags vattenbaserad färg), ska tydligen vara sjukt bra och enkla att använda. Dock så försöker jag hitta någonstans på internet var jag kan köpa dem, men hittar ingenstans, har till och med letat på ebay.us och ebay.co.uk men ingen av dem har någon... Det blir nog helt enkelt så att man får vänta tills det dyker upp någonstans.

Eller kanske är det någon av er som ska till USA i sommar? Som kanske skulle kunna köpa några åt mig isådanafall? Skulle vara så guld värt, kommentera här eller maila mig direkt på [email protected]

Don't forget!

På söndag avslutas den stora goodiebagtävlingen! Har du ännu inte anmält dig, gör det nu! Klicka här eller på bilden till höger i menyn.

Lycka till :D