EOTD: Valborg


Här kommer en snabb EOTD för idag valborg.
Som jag sa igår så blir det lite nytt... lite over the top. Men ni som har läst här ett tag, vet att jag inte är rädd för lite sånt.

Som bas använde jag Lumenes Eyeshadow Primer och MUS Muffin, sen för att intensifiera färgerna användes Jumbopennan Viva la Diva "Two lovely eyes" den ljusa färgen av Emerald Bay på rörliga delen av locket. Sedan lades MUS m-s CityJungle över nästan hela rörliga delen, sparade lite in mot ögonvrån. I inre ögonvrån lade jag MUS c-s Ginger leaf, fortsatte även in med den under ögat.

I yttre V:t lade jag MUS c-s extreme som är en riktig gröning. Mitt på ögonlocket lade jag lite NYX Ultra Pearl Mania i färgen White Pearl.

Avslutningsvis lade jag Viva la Divas eyeliner Lime Green vid övre fransraden, och deras eyeliner i färgen Daiquiri vid den undre. Över den rosa pennan använde jag MUS twinkle eyeshadow i färgen apricot och duttade sedan dit lösglittret MUS Rainbow.

Sen var det klart! Eller ja, lite rosa mascara på topparna av de övre fransarna. 

 


NOTD: Stjärnfall



Här är gårdagens manikyr som jag gjorde. Har döpt den till Stjärnfall, känns lite som det när silverglittret fadear ut mot det svart/blå. Otroligt lätt manikyr som ni snart ska få tutorial till.

Ha en underbar valborg!

Shopping på MUS

Vem är jordens lyckligaste tjej just nu? Jo... Det är nog nästan jag!

Har kommit hem från klubbkvällen nu. Världens bästa och roligaste, nästan iallafall.
Vi skulle ha varit 20 stycken, men endast 7 av oss dök upp. Det gjorde inte så mycket för oss, vi alla fick istället en snabb sminkning om man ville med lite tips och råd. Sen fanns det ju såklart mer frukt och dryck över till oss alla.

Vi började kvällen med att få se en vårlook, mörktgrön i "creaset" och sen orange/korall på rörliga delen. Ingen favorit hos mig faktiskt.... Den var ju fin och så... men inte mer... inte alls...

Sen fick jag bli lite lätt sminkad, frågade om råd nämligen om sminkningen jag tänkte göra imorgon. Tänkte köra en liten "over the top", en rosa eyeliner eller liknande under ögat och sedan ha en helt annan färg på locket, t.ex turkos (det var det hon rekommenderade och som jag dessutom hade funderat på från början). Hon slängde även på lite rosa mascara. Så häftigt. Jag är en liten färgexplosion just nu ;) Dock så blir det ingen bild på den idag, slutresultatet får ni se imorgon!

Min kompis som nästan aldrig sminkar sig fick också massa hjälp och hon blev så fin när MUStjejen gick lös på henne. Hon fick en lätt mörkgrön skugga i yttre delen av ögonlocket och en ljust mintgrön i ögonvrån. Riktigt tjusigt och så enkelt.

Så.... vad shoppade jag då?
Jo det blev fyra stycken ögonskuggor, och en mascara.

fr.v: Eyedust Latin, Microshadow Flamenco, Microshadow City Jungle, Cybershadow Ginger Leaf

De två turkosa kommer inte alls till sin rätt på detta fotografi, det här är taget med blixt och har tyvärr inget bättre ljus för tillfället. På bilden här under är de igen, här ser man kanske lite mer att de drar åt det gröna hållet. Jättesnygga är de iallafall och kommer antagligen användas till morgondagens makeup.

 


Här såg ni också den extremt häftiga rosa mascaran, ska kanske användas imorgon, annars vet jag att det kommer komma till användning många gånger.

Eftersom jag kom upp i 500 kr när jag shoppade så fick jag även en liten överraskning i form av en Shimmering BodyLotion. Det tackar jag för, en vanlig lotion har jag faktiskt inte (jag vet.. hemskt.... det borde väl alla ha hemma?).



När vi gick där och shoppade som bäst var det också dags för utlottning av en hemlig goodiebag. Weho, jag stod där och höll hårt i min lott, tänkte samtidigt att eftersom vi bara är sju tjejer där så är chansen ganska stor för att vinna... 78 är mitt nummer... "och den som har vunnit är.... 78!" Ahweiiii! Överlyckliga Therése går och får sin kasse med grejer.



När jag såg den här tänkte jag genast att det var grejer från vårkollektionen. Blev helt sjukt överlycklig. När jag kom hem sen och kunde öppna låddan och kika inuti så var det inte alls något från vårkollektionen (men inte gör det mig någonting, vårkollektionen är ändå inte så mycket för mig)

Men i lådan så låg det härliga grejer, Schampo, Balsam och Wetty (någon slags gele som man kan ha till att styla och som värmeskydd), dessutom låg där i, en borste och två söta hårsnoddar med rosetter på.



Nu blev det ett långt inlägg, men så går det när man har haft en underbart trevlig kväll.

Äntligen klubbkväll!

Weho! Nu är det dags att springa iväg ner på stan för att gå på clubkväll på MakeUpStore! Åh så jag vill shoppa, men måste nog hålla igen lite för plånbokens skull. Ska iallafall kolla på några lösögonfransar (eller om jag ska köpa på Kicks imorgon istället, vi får se vad jag väljer...) Sen blir det nog någon ögonskugga och rouge. Vi får helt enkelt se vad som följer med hem i en söt påse!

Jag har målat naglarna idag, igen... igår målade jag dem och sen när jag skulle knyta igen en soppåse så hade ju inte lacket torkat riktigt så halva naglarna försvann (eller ja, lacket på naglarna). Så pga en helt förstörd manikyr fick jag göra en ny, en som jag blev riktigt nöjd med (men så är det ju nästan alltid när man gör något helt nytt, man blir nöjd först och efter någon dag är man missnöjd)

Det jag ville få fram med den nya manikyren var en mörkt blå med glittriga silvertippar. Däremot så blev den lite annorlunda. Blk-Bla-Bng (hur det nu stavas) från ChinaGlaze fick bli grunden. Ett svart lack med turkost glitter i, så galet snyggt det är, jag fattar inte att jag inte har använt det tidigare?! Sen lade jag silverglitter från Depend vid nagelbanden och fadeade ut mot tippen. Skitsnyggt, även om det inte skriker vår, utan mer... nyår... om det så tycker jag om det. Snyggt och cleant.

Ja hur som, jag laddar upp bilder sen, för nu måste jag verkligen skynda mig iväg.

Hello Kitty

Häromdagen blev jag sugen på att fortsätta mitt asientema och valde att ta mig an Hello Kitty. Denna ursöta och populära ikon är ju ett givet måste när man tänker på asien. Till Hello Kitty så tyckte jag det passade ypperligt med rosetter på övriga naglar. Dock så upptäckte jag när jag målade rosetterna att det inte var så lyckat att använda mig av ett korallfärgat lack som grund... Rosetten syns knappt och kommer inte helt till sin rätt. Den här designen hade kunnat bli så mycket snyggare med kanske en ljusblå grundfärg eller ljusrosa. Men nu blev det korall och ni kommer ändå se hur stegen har gått till. Sen blir det som vanligt upp till er vad ni väljer för färger till manikyren.


Så... enjoy och lycka till om ni vill testa den, jag hoppas detta är till hjälp!


EOTD Turkosa Linnea

Här är min shoppingmake jag hade i lördags. Jag är en tjej som alltid har haft en förkärlek till turkos, så detta är en väldigt vanlig make för mig, den jag oftast gör.
Har använt mig av Viva la Diva dubbelsidig Eyeshadow Pen som är turkos och ljusblå. Ovanpå den har jag lagt i det yttre V:t  MUS Lovely Linnea som är mörkt turkos med lätt glitter i och resten av ögonlocket är min gamla turkosa lösskugga från H&M. Lite svart eyeliner och mascara så är det klart! Inte svårare än så och väldigt snyggt (iallafall enligt mig :P)


 

Inte glad på blogg.se

Hur kunde jag vara så dum som valde blogg.se som min blogg skulle ligga på? Att det alltid ska krångla och vara hemskt?! Så många bloggar som de har på sin portal så borde väl de kunna tjäna tillräckligt med pengar för att kunna underhålla och utforma en riktigt bra tjänst?

Nu verkar det vara problem med kommentarsfunktionen igen. Har försökt kommentera hos flera, men det verkar inte komma fram. Störande eller vad?

Ne, istället för att hänga här och bli irriterad ska jag nog hoppa in i duschen, mysa med lite värmande vatten, aussie schampoo och aussie 3minute miracle cure. Ska nog ta och fixa mina gorillaben också ;)

Pinky Dotsy

Här kommer en uppdatering från det misslyckade försöket till samma slags design. Den här gången går färgerna i silver, svart och rosa. Hope you like it!


nvey eco



Ni har kanske hört talas om detta märke, iallafall ni som följer beautybloggar regelbundet. Det är alltså ett ekologiskt sminkmärke och verkar väldigt bra på många sätt. När jag gick hemåt från min shoppingdag på stan i lördags, så gick jag förbi vår ekologiska klädbutik/espressobar som jag tror heter "did you give the world some love today?". Ute vid vägen står deras trottoarpratare som säger att de har ekologiskt smink dessutom, nyfiken som jag är så slinker jag in och finner att de faktiskt har nvey eco som sminkmärke! Kikade på deras ögonskuggor och jag blev faktiskt imponerad, bra pigmentering, iallafall vad jagkunde se på handen.

Ska nog ta mig dit någon gång och köpa nåt från dem så jag får testa det på riktigt.

Så är ni sugna på nvey eco och har vägarna förbi Falun så finns det här på Slaggatan.

Knufflista

Sitter just nu och målar lite naglar. Är riktigt roligt att göra den här designen jag tänker på. Söt och förhoppningsvis ganska enkel. Ledtrådarna är... rosa, vit, rosett, japan... kan ni gissa vad det kan vara?

Anyhow, det var inte det jag skulle skriva om nu... tänkte bara göra er uppmärksamma på den lilla nya grejen under länkarna till höger. En grej från knuff.se som visar vilka jag länkar till ofta, vilka som ofta länkar till mig och de som nämnt min blogg i sin egen blogg. Tycker det är ett ganska roligt sätt att uppmärksamma andras bloggar. Jag själv tycker det är jätteroligt att hamna på en sådan lista, så därför tänkte jag att då vill jag ha en sådan lista hos mig som ni, mina läsare kan hamna på.

Så.... för att hamna på listan så behöver du:

1. Vara en bra blogg som jag tycker om så att jag vill prata om den i min blogg.

eller

2. Länka till mig i din egen blogg.

eller

3. Nämna min blogg och länka i ett av dina inlägg.


Superbra verktyg för att marknadsföra sin blogg lite extra, både för mig och för dig. Smart tycker jag! Vill du själv ha en likadan lista så finns det att fixa på knuff.se

Intensifierat Ruby Babydoll



Här är en liten förbättring eller intensifiering av den tidigare maken jag visade, den med MUS Ruby och MUS Babydoll, den rosa och den orangea skuggan. Här har jag grundat först med en rosa eyelinerpenna för att intensifiera den rosa babydollskuggan och sedan har jag som förra gången, använt den orange ovanför och i det yttre V:t

I ögonvrån använde jag en ljusrosa från Collistar. Jag är faktiskt grymt imponerad över de här färgerna, något så otippat för mig, rosa och orange har aldrig fungerat i mina ögon, men nu visar det sig att det faktiskt blir en riktigt häftig effekt.


  

NOTD Mavala Silver #38

Häromdagen när jag gjorde en ny manikyr så ville jag använda ett lack som jag knappt har använt (finns tyvärr ganska många sådana i min låda...). Hittade på mitt silverlack från Mavala och tänkte att eftersom jag har varit så sugen på SallyHansens Chromelack, så måste jag ju testa mitt silverlack från Mavala till fullo innan jag börjar tråna efter ett annat silverlack.

Sagt och gjort! Det silvriga lacket fick komma ut och leka med mig.

Jag applicerade först ett baslack från Sinful Colors och sen ett lager med Silver. Detta täckte inte alls särskilt bra, men såg att med två lager så borde det bli helt täckande. Mycket riktigt, efter andra lagret så var det, på de flesta naglar, helt täckande. Perfekt, I love! Fick dock lägga ett extra lager på ena långfingernageln där jag fortfarande kunde skymta visible nail line (VNL).


Lacket var väldigt lättmålat och flöt på bra. Helt perfekt konsistens enligt mig. Dock så var penseln ganska styv och stråna var riktigt dåliga på den, därför gav det en ganska strimmig finish på lacket. Tyvärr, för silvereffekten är jättesnygg!

 Sen gjorde jag lite nailart över med akrylfärg, detta kommer det en tutorial på senare.


Jag märkte sen att när jag lade topplack över så blev finishen på lacket helt perfekt! Strimmigheten försvann och silvereffekten stannade kvar.


Det blir definitivt tumme upp för detta lack från Mavala.


Shoppingdags

Den här lönen/studiemedlet var helt sjukt efterlängtat. Allting har varit slut hos mig, min foundation har varit helt slut, så jag har fått använda en puderfoundation som är kass, min rengöring visade ju sig vara dålig för min hy så det behövde jag ny och mitt andra par jeans gick sönder förra månaden.

Med andra ord behövde jag göra ganska ordentliga investeringar idag! Fine by me :P Jag älskar att shoppa så det var inga problem att vara "tvungen" att köpa allt detta.

Hittade två par chinos på Gina Tricot, ett par beiga och ett par mörkblå, kommer bli riktigt nice nu till sommaren och dess svala kvällar. Dessutom fann jag ett par söta shoesisar, fast vita och inte grå. Riktigt sköna och billiga, 180 kr gav jag för dem, inte riktigt den modellen som på bilden, mina är från Tiamo hos Scorett.

Sen blev det lite roligare shopping, var till Kicks först och köpte min foundation, Lancome's Color Ideal, skulle kosta 405 kr, men jag hade fått hem en kupong med 20%rabatt på valfri vara, plus att jag hade en 25krkupong så det blev billigt för mig den här gången. Drog iväg till Åhléns för att handla lite nya makeupborstar, de hade ju 20% rabatt på dem så det tyckte jag om, sen hade de extrapris på Aussie inpacking så jag köpte det också, hoppas att den ska vara lika bra som shampot och balsamet jag har från dem. Inte nog med alla extrapriser så hade jag en kupong på Åhléns också där jag fick 20% rabatt på hårvårdsprodukt, plus en kupong med 50 kr. Underbart billigt blev det för mig. Fick dessutom ett presentkort på 50 kr när jag handlade över 300. Det tycker jag om ;)

Sen bar det av igen mot Kicks för att köpa rengöring, de hade ingen på Åhléns som kunde hjälpa mig. Det blev Clarins rengöring och toner, får se om det kommer fungera på min hy och den blir utan finnar igen, precis som den bör vara.


Nu blir det att gå ut i solen igen, grilla lite och umgås med vänner. Hoppas er dag är lika fin som min!

Doftande nagellack

Nu blir det mycket tjat om MUS, men jag är ju så glad över att det finns här i staden nu. Faktiskt väldigt överlycklig!

Jag har läst lite om deras vårkollektion (som jag antar att ingen har missat) fruidelicious, har funderat ganska mycket på de lacken som de har i kollektionen. Tydligen ska de dofta?

När jag tänker mig nagellack så är det ju snygga färger och roliga designer jag tänker mig, något som helt enkelt finns där, ett plastlager ovanpå din vanliga nagel. Men hur skulle det vara att ha dem doftande? Är det något man skulle märka, eller märks det bara när du precis har lackat dem. På något sätt känns det lite som att det måste ju försvinna när lacket har torkat, ser framför mig en tecknad seriebild, en tjej i färgglada färger går runt och har orangea naglar, och så ser man att det luktar om dem genom såna där "osande strimmor" från naglarna. Hahha vilken syn, kanske är därför jag inte kan tänka mig ett luktande nagellack.

Vad tror ni, är det en hiss eller diss? Är det någon som har testat något av dessa lack?



Drömmar om rea

Igår skrev jag ett inlägg, men mitt internet kajkade ur och och bara halva inlägget sparades i ett utkast. SURT sa jag och orkade inte skriva om samma sak igen.

Det jag iallafall ville få fram då var att jag har suttit på cherryculture i flera dagar och trånat efter deras NYX Ultra Pearl Mania, deras Jumbopennor och nagellack. Allra helst SanFransisco från SinfulColors. De har ju alltid lite rea, men just nu så längtar jag till en bättre rea, typ som förra gången jag handlade då det var 20% på allt. Tydligen så har detta etsat sig så fast i min hjärna att jag till och med drömde om att det blev rea där inatt.

Hur besatt är man inte då, om man drömmer vackra drömmar om sminkreor?!